Omgeving en activiteiten

Door de centrale ligging van Villapark Langweer in het Friese Merengebied is het park een uitstekende uitvalsbasis voor zowel watersport als diverse andere activiteiten.

Vanuit welke hoek de wind ook waait, er is altijd een mooie vaartocht te maken. Met een luxe sloep vaart u door kleine wateren en schilderachtige dorpjes. Neem uw eigen boot mee of huur tijdens uw verblijf op Villapark Langweer een sloep. Bij het park is een zwemstrandje en surfoever.

De parkwijzer

Het villapark heeft voor u een parkwijzer samengesteld met belangrijke informatie en activiteiten op en rond het park. Deze kunt u hieronder bekijken door op de afbeelding te klikken of downloaden door op de onderstaande link te drukken. Zo heeft u alle informatie altijd bij de hand.

Recreatieteam

Tijdens het hoogseizoen is er een recreatieteam die voor de jonge gasten verschillende activiteiten organiseert. Zoals knutselen, viswedstrijden en bingo

Activiteiten en faciliteiten

Via een door uzelf bediende brug komt u al varend vanuit het park op de Langweerder Wielen. Nabij het Villapark ligt een zandstrand voor een dagje heerlijk zwemmen, zonnen en spelen. Verder is er een haven, surfoever en speelterrein. Daarnaast beschikt het park nog over diverse faciliteiten zoals Wifi, was- en droogmachines, boot- en fietsverhuur en toeristische informatievoorziening.

Fietsen en wandelen

De prachtige omgeving van Villapark Langweer leent zich uitstekend om mooie fiets- en wandeltochten te maken. Bij de VVV in Langweer zijn diverse routes te verkrijgen. U kunt bij het reserveren van een vakantiewoning ook fietsen huren. Wij zorgen dat de fietsen bij aankomst voor u klaarstaan.

Winteractiviteiten

Ook in de winter is er volop vertier in de omgeving; schaatsen in de schaatstempel Thialf (ook in de zomer mogelijk) en wanneer er genoeg ijs ligt kunt u vanaf uw vakantiewoning schaatsend de Langweerder Wielen over.